PRIVESTE-MA
descărcare
GRATUITA
Descarcă GRATUIT piesa PEREGRINE
BOOK GRIMUS!
Ernesto Bianchi +40 (0) 722 741982
Ionut Sandu +1 (973) 727 4221
management@grimus.ro

Vrei NOUTĂŢI despre GRIMUS?
Scrie-ţi aici adresa de e-mail:

repere

 

„Stilul ne-a ales pe noi“ - interviu cu Valentin RAUCA de Marius Chivu

10-16.04.2014

"... Pe Emergence se găsesc cîteva piese total surprinzătoare pentru ascultătorii Grimus, ceea ce cred că e un avantaj din punct de vedre al ieșirii din rutina lansării celui de-al treilea album. ..."

Al treilea album Grimus, "Emergence" –recenzie de George Durbălău (Sunete), pag. 18-19

03.2014

"... Dacă deschiderea albumului este în forță, piesa care dă titlul albumului este și mai agresivă, mai self-conscious, Grimus trece de o primă barieră - ritmic intrăm în zona vitezei. ..."

„5 motive să asculți noul album Grimus“ de Marius Ghenţ

25.03.2014

"... Am ascultat recent Emergence, al treilea album din cariera trupei, și am găsit cinci motive pentru care să o faci și tu. ..."

Emergence –recenzie de Zoltan Varga

25.03.2014

"Odată cu acest cel de-al treilea album din carieră, clujenii de la Grimus au intrat definitiv şi irevocabil în liga mare a rock-ului românesc."

RECENZIE: Lansare “Emergence” cu Grimus, în concert la Bucureşti –de Cristina Ghilă

14.03.2014

"Nerăbdarea fanilor de a face parte din acest moment special al activităţii trupei Grimus a umplut clubul pentru o noapte întreagă de energii bune."

Recenzie: Concert Grimus lansare album Emergence, Club Colectiv –Ro Events

14.03.2014

"Grimus e o trupă cu care putem să ne mândrim și în spațiul extra-românesc. Felicitări Grimus pentru nominalizarea de la Independent Music Awards, concurs internațional ce răsplătește artiștii genului Indie."

Emergence – album cu sunet de stele

14.03.2014

"Un lucru am realizat aseară…că nu există în lumea asta formație mai frumoasă și dragă ca Grimus..."

„Grimus - Emergence - Nota: 10“ –recenzie de Alexandra Furnea

11.03.2014

"Nivelul de anxietate sonica atinge cote sublime iar ticaitoarea din piept este propulsata in universuri orchestrale si lirice care o forteaza sa-si descopere si depaseasca limitele."

“Lumea Grimus” de Ionut Maxim

10.03.2014

"Albumul pe care am experimentat pana acum cel mai mult e cel pe care il vom lansa acum in 13 martie, Emergence..."

Grimus și albumul “Emergence”: Despre puterea unor noi începuturi –recenzie de Lavinia Fusu

09.03.2014

"Emergence este un album deosebit de interesant, cu puține momente statice, care va lua prin surprindere fanii, dar și critica muzicală."

About (my own) fabulous GRIMUS (Diana Mărculescu - "Revista Echinox ")

11.10.2010

"... Iar când la toate aceste elemente se adaugă şi un live senzaţional, ca acela performat de Grimus, efectul depăşeşte orice posibilă încercare de a mai fi pus în cuvinte."

Grimus @ Setup Venue, Timişoara (Zoltan Varga - "Agenda ")

10.10.2010

"... clujenii care canta de vreo cinci anisori au reusit realmente sa impresioneze, printr-un concert cu un vibe aparte, intr-un oras unde “publicul e pretentios”, dupa spusele lor. "

Interviu Grimus la Festivalul Peninsula (Gabriel Szünder - "Cartea de Nisip")

06.10.2010

"(GS): Înseamnă că aveţi deja o concepţie de ansamblu asupra albumului?
 (VR): ... Mi-am dat seama deja că vreo şapte piese au o tematică comună, dar despre care deocamdată nu vorbim. Va fi ceva unitar, într-adevăr. În primul rînd relaţiile interumane, conflictele, situaţiile care apar. O să fie înglobate într-o formă care să le dea unitate. Şi ca stil şi ca versuri şi ca grafică, care să ne reprezinte cît mai mult."

Interviu cu Vali Rauca după întoarcerea din Anglia (Marius Chivu - "Dilema Veche")

16.09.2010

"(Marius Chivu): Se poate trăi din rock la noi?
 (Vali Rauca): ...vom spune că important e să depăşeşti perioada critică în care vrei să renunţi din cauza lipsurilor sau a presiunilor de orice fel. Dar, după ce ai trecut de această perioadă, realizezi că nimic nu se compară cu starea de confort psihic dată de satisfacţia că faci ceea ce îţi place."

Grimus, şapte concerte în nouă zile (Alex Revenco - "Jurnalul Naţional")

21.08.2010

"După miniturneul susţinut în Marea Britanie, pentru formaţia clujeană Grimus au urmat concertele de la Fân Fest şi Artmania, cu totul şapte concerte în nouă zile. «Lucru perfect normal de altfel, care ar trebui să constituie regula şi nu excepţia» este de părere - pe bună dreptate! Ernesto Bianchi, managerul trupei Grimus."

Turneul trupei GRIMUS la Londra ("Observator Cultural")

11.08.2010

"Evenimentul este relatat de către BBC, care apreciază efortul depus de producătorul Adam Whittaker şi „regina” PR-ului Luisa Garcia pentru lansarea şi promovarea noii piese a talentaţilor muzicieni români. Institutul Cultural Român sprijină acest proiect admirabil, găzduind conferinţa de presă oficială, precum şi un concert acustic"

Grimus se lansează în Marea Britanie (Alex Revenco - "Jurnalul Naţional")

08.08.2010

"Avem de-a face cu un eveniment de excepţie, când rockul autohton atinge o culme, aceea de a fi "recunoscut" de ţara în care s-au născut Beatles , Rolling Stones, Pink Floyd etc. Grimus şi muzica românească indie de calitate, pe harta muzicii internaţionale."

Grimus cântă în Anglia (Alex Revenco - "Jurnalul Naţional")

05.08.2010

"[Grimus] sunt din Cluj, cântă rock foarte bine, au personalitate şi au reuşit să impresioneze un producător din Marea Britanie."

Interviu Grimus înaintea lansării singelului 'Started' (Loredana Toma - "Evenimentul Zilei")

13.07.2010

"(EVZ): Ce pregătiţi pentru viitor?
 (Grimus): Albumul. Vrem să-l facem să sune bine şi, atunci când îl reascultăm pe primul, să zicem «ce slăbuţ e faţă de al doilea»."

Recenzie de album: Panikon, albumul de debut Grimus (Robert Nicolae - "Revista Cioburi")

27.10.2009

"Privit în ansamblu, albumul reprezintă drumul sinuos, încărcat cu trăiri gri şi albastre, de la starea confuză a primei întâlniri şi până la fericitul epilog, plin de emoţii [...] Fascinant mi se pare faptul că, lăsând la o parte liricul, ascultătorul îşi poate imagina la fiecare piesă o lume a sa neagră, cu stări depresive şi gânduri mizere sau, paradoxal, cu orizonturi clare şi dezvelite de nori."

Recenzie de album: Raceala si vehementa Panikonului (Alexandra Nita - "LiterNet")

12.10.2009

"Panikon este un album cu un mesaj extrem de social în aparenta, în esenta fiind centrat pe mentalitatea individului in societate [...] dupa ascultarea albumului ajungi, fara sa vrei, sa-ti aduci aminte si sa vrei sa iesi în strada si sa strigi cît mai tare tot ce nu-ti convine"

O lume paralela numita Grimus (Ioana Lovin - "Pe tocuri")

25.09.2009

"De fiecare data când ascult albumul, sfârsesc prin a da click obsesiv pe unele piese si le ascult... din nou... si din nou [...] Vali stie sa aleaga din multimea de cuvinte pe cele mai potrivite. Apoi, le pune unul lânga altul, ca pe piesele unui puzzle care se îmbina perfect, si compune poezii pe ritmuri muzicale"

Interviu: Grimus, o pasare cu aripi de stele (Robert Nicolae - "Revista Cioburi")

11.08.2009

"(I): Pe ce culmi va doriti sa fie Grimus în zece ani?
 (Vali Rauca): În zece ani Grimus va ajunge sa umple stadioane. Adica în sensul ca vom merge toti sase la meciurile celor de la CFR Cluj"

Recenzie de album: Grimus - Panikon (Alexa Ioana - "Muzica nu ucide")

25.07.2009

"Ascult Grimus, si nu ma pot opri [...] piesele arunca ascultatorul dintr-o dispozitie in alta, trecand de la exaltare la tristete printr-o simpla schimbare de ritm [...] cand ne simtim infometati de sens, putem comanda aceasta alternativa de meniu: Panikon - confuzie-adictie-pasiune-anxietate-perversitate-egoism-iubire-evolutie-moarte"

Recenzie de album: Grimus - Panikon (Richard Constantinidi - "Clickzoombytes") Nota: 5/5

30.03.2009

"Consider Grimus cea mai talentata formatie autohtona din "noul val" [...] un album care merita avut în casa, pus pe raft lânga celelalte CD-uri originale de colectie"

Viitorul suna Grimus (Alex Olaru - "Ziua")

23.02.2009

"Grimus suna foarte bine, un amestec de Muse cu alte sound-uri britanice, condimentat [...] un lead vocal (Bogdan Mezofi) de senzatie"

Recenzie de album: Grimus - Panikon (Jesper Persson - "Consequence of Sound") Nota: 2.5/5

22.01.2009

"Panikon e ambitios, iar trupa nu se teme de a se juca cu sunete si structuri [...] trupa a intrat in studio cu o mai mare nerabdare muzicala decat a veteranilor Thom Yorke sau Brandon Flowers mai recent"

Recenzie de album: Panikon (Mihai Plamadeala - "Muzici si faze") Nota: 9.7/10

09.01.2009

"Grimus si-a facut intrarea in lumea discografica romaneasca prin ocuparea locului intai in 2008 Muzici si Faze Top [...] materialul reflecta cu exactitate modul in care formatia isi gandeste muzica, activitatea scenica si pasii."

Recenzie de album: O certitudine (Matei Florian - "Dilema Veche")

11.11.2008

"Panikon e indispensabil [...] o aparitie perfect echilibrata ca dialog între chitara si clapa, cu refrene fara cusur si o incandescenta vocala ireprosabila [...] cel mai firesc sunet occidental nascut în România în ultimii anii"

Recenzie de album: Dinspre muzica spre text (Ana M. Calin - "Sapte seri")

05.11.2008

"Albumul e surprinzator, piesele fac cotituri neasteptate de ritm, intrarile in refren te prind nepregatit si in general se simte in creatie un chef de a experimenta [...] cand nu mai esti in stare sa numesti numai anumite piese care-ti plac foarte mult, inseamna ca ai de-a face cu un material omogen si cu valoare"

 
design by ale